woensdag, november 30, 2005

monique

hallo JSW
ik vind dat jullie echt een super goed blad hebben.
leuk om de blogger eens uit te proberen, ik denk er nog over na om mee te doen aan de school week. groetjes monique

dinsdag, november 29, 2005

Oproep Schoolweek!

Sinds kort heeft JSW een nieuwe rubriek: Schoolweek. In deze rubriek houdt iemand die werkzaam is in (of rondom) het onderwijs een week lang zijn of haar dagboek bij. De bedoeling van de rubriek is de lezers van JSW een kijkje te gunnen in de werkweek van een collega. Voor deze rubriek zijn we op zoek naar leerkrachten die de lezers graag willen laten zien hoe zij de week indelen, hoe zij worstelen met tijdgebrek, leuke momenten beleven met de klas en zich van teamvergadering naar ouderavond reppen.

Ben jij een boven-, midden- of onderbouw juf of meester, oude rot in het vak, al een tijdje bezig of net begonnen, zij-instromer of ex-pabo'er, parttimer of full-timer? Dan ben je precies wat wij zoeken voor deze rubriek!

Stuur een mailtje aan jsw@bekadidact.nl met daarin in het kort je achtergrond, een beschrijving van je baan en je naam, leeftijd en adresgegevens. Wie weet neemt de redactie contact met je op en sta je binnenkort in JSW...

zaterdag, november 12, 2005

Pas op: achter de schermen loert gevaar...

Wanneer kinderen gaan communiceren op internet kan er iets mis gaan. Nova besteedt er aandacht aan. Wie de uitzending heeft gemist kan op onderstaand adres terecht:

http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=deze_week&a=197511

vrijdag, november 11, 2005

JSW novembernummer


In het Novembernummer van JSW staat een artikel over de storyline approach. Wie meer achtergrondinformatie wil kan terecht op de website van Mathieu Geelen.

In de JSW weblog vind je ook verdere voorbeelden over het gebruik ervan door collega's met hun klassen.

Lezers van het artikel over ouderbetrokkenheid vinden op de site van Goa aanvullende informatie.

Hebt U nog een opmerking over het Novembernummer? Een wens, een felicitatie, een klacht?
Meld het ons in dit digitale dagboek. We zijn benieuwd naar Uw reaktie.

vrijdag, november 04, 2005


Opvoedingsproblemen zijn steeds vaker onderwerp van gesprek en krijgen op TV grote aandacht. Voor JSW al 90 jaar een belangrijk thema. Bij het geven van enkele gastcolleges in Zwitserland nam ik de gelegenheid te baat om rond te kijken in Stans, waar Pestalozzi zijn unieke gedachten over opvoeding in de praktijk uitprobeerde. Zijn opvattingen over opvoeding zouden zeker een nieuwe bijdrage kunnen leveren aan het broodnodige pedagogische debat dat in ons land nauwelijks gevoerd wordt.